Goederentransport

Eén van de hoofdtaken van de werkgroep is het inzamelen en transporteren van kleding en andere goederen. Inzameling hiervan is elke 3e dinsdag van de maand (behalve juli en augustus) bij de garage op het terrein van Bouwbedrijf Huizinga in Zuidhorn. Van Zuidhorn gaan de goederen naar Kunrau. Om de goederen hier te krijgen wordt een kleine vrachtauto gehuurd. Wij gaan daar 2 a 3 x per jaar mee naar Letzlingen. Daar wordt alles gesorteerd en opgeslagen in een grote schuur. De goederen die door de Altmark verzameld worden komen daar ook terecht. Als er voldoende verzameld is gaat alles in een grote truck met oplegger naar Roemenië. Dit gebeurd ongeveer 4 x per jaar. Soms is er begeleiding vanuit Kunrau bij. De vervoerskosten van Kunrau naar Roemenië worden door de Altmark gedragen.

Wij zijn blij met de volgende spullen:
- Alle soorten kleding en schoeisel, inclusief baby- en kinderkleding.
- Brillen
- Speelgoed, knuffels
- Linnengoed, dekbedden, dekens (geen (2-persoons) matrassen of complete bedden)
- Bestek, (tuin)gereedschap, alle soorten pannen, naaimachines
- Toiletartikelen (zeep, shampoo, tandpasta)
- Handdoeken
- Schoonmaakartikelen, waspoeder, koffie
- Medische hulpmiddelen (rollator, rolstoel, krukken, buggy's, kinderwagens), verbandmiddelen
- Schoolmaterialen (geen mappen), schrijf- of tekenmateriaal
- (Kinder)fietsen, steppen, sportartikelen
- Lappen stof, garen, knotten wol, naalden, etc.
- Muziekinstrumenten
- Houdbaar voedsel

Wij verzoeken u dringend de goederen schoon en in goede staat af te leveren, in een gesloten stevige verpakking. Dit laatste is van belang, omdat de goederen, voordat zij op de plaats van bestemming zijn, minimaal zeven keer door de handen gaan. Het is zonde wanneer de goederen hierbij beschadigd raken.

Indien het beslist niet mogelijk is om goederen op de bovengenoemde dinsdag af te leveren kunt u contact opnemen met Eric Schimmel (0594 503813).

Om het vervoer van de goederen te realiseren, moeten kosten gemaakt worden. Eén transport naar Kunrau kost ca. € 500,-. Indien u hier aan bij wilt dragen, kunt u dit doen bij het inleveren van de goederen of door een bedrag over te maken op het rekeningnummer van de stichting.

in beeld

InzamelingInzamelingInzamelingInzameling

Uitladen van goederen in Roemenië.